Hjem Profil Butik Knive Billeder Information
Profil  
 

Om mig


Jeg hedder Lars Hulbæk, er fra 1964 og forholdsvis ny som knivmager.

Til dagligt arbejder jeg med IT, men har altid interesseret mig for at lave ting med hænderne. Min interesse for knivmageriet blev for alvor vakt under et besøg på Knivtræf i Nord i 2003, og min første kniv kom til verden på et knivkursus i efteråret 2003.

Min produktion af knive er ikke stor, og jeg bestræber mig på hver gang at opnå det bedst mulige resultat. Jeg bruger mange forskellige former for træ, og er ikke bange for at bruge flere former for kunstmaterialer.

Jeg laver ikke klinger - det er der andre, som er dygtigere end mig, som kan lave meget bedre - så jeg koncentrerer mig om formgivning og fremstilling af skæfte og skede.

Se knivene her »

Udover at være medstifter af Københavns Knivmagerlaug er jeg medlem af Dansk Knivforening.

Om knivmaterialerne

Gennem mit arbejde med at fremstille knive faldt min interesse ret hurtigt på anderledes skæftematerialer.

Især kunstmaterialer som efterligninger af elfenben, horn, ben, skildpadde o.lign. vakte min interesse. Desværre fandt jeg ud af, at sådanne materialer, af tilstrækkelig høj kvalitet, var stort set umulige at få fat på til rimelige priser.

Samtidig tænkte jeg, at hvis jeg var interesseret i sådanne materialer, hvorfor skulle der så ikke være andre knivmagere, der havde samme interesse - og det var der!

Derfor har jeg besluttet, at starte en lille "hobby-virksomhed", hvor jeg sælger forskellige kunstmaterialer.

Se materialerne her »
 

 

Håndlavede knive og knivmaterialer    Kontakt